English
DR.MAJID ASKARI
ORTHOPEDIC KNEE SURGEON

دکتر مجید عسکری
فوق تخصص زانو

آیا پس از عمل زانوی پرانتزی ، احتمال بازگشت و عود آن وجود دارد؟

توسط دکتر مجید عسکری / در زانوی پرانتزی و ایکس / تاریخ 1397/10/14 - 19:44 / 4245 بازدید

یکی از دغدغه های همیشگی بیماران پس از هر نوع جراحی ، امکان عود و برگشت مشکل قبلی او است


در پاسخ این سوال دو دیدگاه وجود دارد

دیدگاه اول مربوط به بحث علمی موضوع و دیدگاه دوم بحث تجربی را مطرح میکند ، هرچند این دو در راستای یکدیگرند.

در بحث علمی موضوع اینگونه مطرح میشود ، وقتی استخوانی بنا به هر دلیل دچار انحراف و کجی شده است پس طبیعی است که این خاصیت تکرار پذیر باشد مگر عامل ایجاد انحراف را حذف کرده باشیم.

از طرفی در شروع ایجاد انحراف ، وجود یک نقطه شروع ،این اتفاق را تسهیل میکند برای سهولت در فهم موضوع مثالی میزنم.

برای خم کردن یک مفتول فلزی قطور اگر مفتول کاملا صاف باشد ، نیروی زیادی برای خم کردن آن لازم است اما وقتی این مفتول در میانه خود کمی خم شدگی داشته باشد ، با فشار کمتری خم خواهد شد.

برهمین مبنا اگر پس از جراحی ، انحراف بطور کامل اصلاح نشود ، این امکان وجود دارد که با گذر زمان شدت انحراف بیشتر شده و اختلال قبلی عود کند.

در اینجا دو فرضیه مطرح است ، عده ای بر این باورند که چون استخوان جدید ایجاد شده در محل استئوتومی در متد وج باز ، از جنس بافت جوشگاهی و فیبروتیک است و خاصیت این بافت سختی و خشکی بالا در مقابل نرمی و انعطاف پذیری است، لذا امکان فرورفتن استخوان در هم و بازگشت انحراف بسیار بعید است و چون در صاف شدن کامل عضو ،دیگر نقطه شروعی برای انحراف وجود ندارد ، لذا ترجیح میدهند محور مکانیکی اندام را درست از وسط زانو عبور داده ، یعنی زانو را کاملا صاف میکنن.

در مقابل این فرضیه ،گروه دوم بر این باورند ، با توجه به اینکه مقداری ضربدر یا ولگوس بودن زانو قابل قبول تر از پرانتزی بودن است و احتمال عود را نیز به صفر می رساند ، پس ترجیح میدهند کمی اصلاح را بیشتر از حد طبیعی انجام دهند و اصطلاحا زانو را ایکس کنن.

سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که آیا امکان دارد از طرف دیگه بوم افتاد و با ضربدری کردن زانو امکان پیشرفت آن وجود ندارد؟ در پاسخ باید گفت چون محور وزن بدن در وسط بدن قرار دارد و فشار بیشتر در سطح داخلی زانو متمرکز است تا در سطح خارجی ، لذا احتمال عود بسیار کمتر است مگر جراح بیش از حدلازم زانو را ایکس کرده باشد

در بحث تجربی موضوع ، اغلب بیمارانی که در گذشته جراحی خوبی روی آنها صورت گرفته ، طی پانزده ، بیست سال گذشته مشکلی از نظر عود اختلال نداشته و هیچکدام جراحی مجدد برای اصلاح بازگشت انحراف نداشته اند

 


این مطلب آخرین بار در تاریخ 1397/10/14 - 19:48 توسط دکتر مجید عسکری بروزرسانی شده است.

https://www.google.com/search?rlz=1CDGOYI_enIR847IR847&hl=en-US&ei=719UXYzJIcSBkwXz7I7ADg&q=%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86+%D9%81%D8%AF%DA%A9+%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82%DB%8C%D9%87&oq=%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86+%D9%81%D8%AF%DA%A9+%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82%DB%8C%D9%87&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3..0i22i30.13264.28006..29158...1.1..0.704.13374.3-15j8j6j1......0....1.......8..0i71j35i39j35i39i19j0j0i322j46i39i275j46j46i203i275j0i203j33i160.aPLbbQwinW0#istate=lrl:mlt

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مالک آن می باشد و کپی برداری از محتوای سایت تنها با ذکر منبع و درج لینک مجاز است. طراحی و پیاده سازی توسط احسان رضایی.